Calculati necesarul de beton in metri cubi Care este necesarul de beton pentru proiectul dvs? Calculati folosind lungimea, latimea si grosimea dalei.

 

Calculati necesarul de beton in metri cubi

Care este necesarul de beton pentru proiectul dvs? Calculati folosind lungimea, latimea si grosimea dalei.

 

Lungime (metri liniari)Latime (metri liniari)Grosime beton (centimetri)

Recomandarea in metri cubi :


 

Calcul Beton

Necesarul de beton preparat la statia pentru betoane este o informatie importanta atunci cand incepi o lucrare care are la baza acest material.

Cati metri patrati are un metru cub de beton?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare este necesar sa stim cu exactitate care este volumul pe care dorim sa-l umplem printr-o turnare de beton - cantitatea de material care va umple un spatiu ce are trei dimensiuni: lungime (L), latime (l) si inaltime (h).
Prin inmultirea acestor dimensiuni, adica L x l x h, vom afla volumul ce poate fi incarcat in spatiul delimitat de un cofraj. Este adevarat ca atunci cand cofrajul este armat, volumul armaturii poate fi scazut din volumul total care rezulta din calculul initial.

Care este formula de calcul?

V = L x l x h
Important: cele trei dimensiuni trebuie sa tine cont de aducerea la acelasi unitate de masura (ex: o sapa cu inaltimea de 15 cm va trebui exprimata in metri, deci va fi de 0,15 m)

EXEMPLU:

Pentru exemplificare vom calcula cati metri cubi de beton sunt necesari pentru a acoperi un suprafata de 25 de metri lungime cu latimea de 1,5 metri si grosimea de 15 centimetri.
Primul calcul este tranformarea celor 15 centrimetri in metri.
Formula este: 15 cm / 100 = 0,15 m.
In continuare formula de calcul va fi: 25 m x 1,5 m x 0,15 m = 5,625 metri cubi
Pentru simplificarea calculului va punem la dispozitie un calculator online care va ajuta simplu si rapid sa realizati aceste calcule.