Armăm betonul astfel

Armare beton cu fibre de polipropilenă

Fibra de polipropilenă este o micofibră ce constituie un aditiv care previne apariția micro-fisurilor în betoane, generate de deformările plastice din timpul întăririi betonului. Fibra de polipropilenă este înglobată în masa betonului, constituind ca o armare nestructurală ce reduce segregarea masei betonului. Astfel, în acest fel, creste rezistența la îngheț și impermeabilitatea, fiind totodată îmbunătățiți paremetrii care definesc rezistența la uzură, impact, precum și cea în cazul expunerii la agenți chimici.

Fibrele de armare sunt realizate din polipropilenă pură și au caracteristici fizico-mecanice ridicate, cum ar fi alungirea, rezistența mare la rupere și tenacitatea. Polipropilena este rezistentă la alcalii, nu corodează, este antimagnetică și antistatică, este inertă și stabilă avand o durabilitate nelimitată.

Fibrele de armare din polipropilenă îmbunătățesc proprietățile betonului simplu și sunt folosite cu succes în substituirea plasei sudate. 

Domeniul de utilizare pentru fibra de polipropilenă este foarte vast: armează dispers sape, mortare, betoane în pardoseli, cadre de beton,platforme. Totodată pot fi folosite și în cadrul elementelor exterioare, rezevoare, betoane îngropate, etc.

Previous
Next

Armare beton cu fibre metalice

Fibrele metalice au fost create pentru a îmbunătăți durabilitatea și flexibilitatea betonului sub sarcini mari, pe perioade îndelungate. Fibrele metalice asigură armarea tridimensională a betonului, asemenea altor microsisteme.

Fibrele metalice se aplică ușor și înlocuiesc în totalitate plasa sudată sau armăturile clasice în orice aplicație la nivelul solului.

Fiind cel mai utilizat tip de fibra din lume, este elementul de bază atunci când vine vorba despre armarea dispersă a betoanelor și aduce cu sine multiple avantaje precum: costuri scăzute, beton de o calitate superioară și scurtarea timpului necesar turnării.

Pe lângă avantajul de a se aplica foarte ușor, fibrele metalice sunt recomandate pentru: Proiecte “Slab-on-Grade”; Pardoseli industriale; Pardoseli dedicate centrelor comerciale; Structuri maritime; Piste de aeroport; Rampe de încărcare/ descărcare; Prefabricate; Parcari; Strazi; Alte aplicații la nivelul solului.

Previous
Next